Kategorier
Aftensmad Opskrifter

Vegetarsuppe

Er der noget bedre end en god omgang suppe, når det er koldt udenfor? Denne vegetarsuppe smager super godt, og mætter dejligt da den er tilsat røde linser. Linser indeholder protein som mætter godt!

Opskriften hér har jeg lånt fra Go-cook. En rigtig god side, hvis du har børn der gerne vil være med i køkkenet. Min søn laver ofte mad derfra.

Til 4 personer:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 æble
  • ½ chili (kan udelades)
  • 2 dl. røde linser
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. oregano
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 6 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • 1 dl fløde
  • salt og peber.
  • 1 fuldkornsflute
  • 100 g. fetaost.
Sådan gør du:

Du starter med at løg og hvidløg pilles og skæres i store stykker. Skræl ligeledes gulerødderne og skær dem i store stykker. Æblet skæres også i stykker, fjern kernehuset, lad endelig skrællen blive på. Det giver lige lidt ekstra til smagen. Hak chilien i mindre stykker. Det gør ikke så meget med hvor små/store stykker du skærer dine grøntsager, da suppen skal blendes til sidst 🙂

Skyl linserne under koldt vand i et dørslag, indtil vandet begynder at se klart ud.

Tag en gryde i passende størrelse og hæld olien i, tænd for middel varme. Tilsæt løgene og chili, lade det stege mens du rører rundt i 2 minutter. Tilsæt derefter gulerødder, æble, og krydderierne i, steg i yderligere 2 minutter.

Tilsæt linserne, de hakkede tomater, vand og bouillonterning. Bring suppen i kog, og skru derefter ned og lad det simre i 30 minutter. Rør undervejs for at undgå suppen brænder på.

Tilsæt efter de 30 minutter, 1 dl fløde. Blend suppen til den har den ønskede konsistens.

Vegetarsuppe serveres med smuldret fetaost over og spis gerne et grov flute til.

Velbekomme.

For flere opskrifter klik hér