Kategorier
Aftensmad Opskrifter

Vegetar burger

Endnu en lækker opskrift på burger. Denne gang er det en vegetar burger. Men inden du rynker på næsen og tænker vegetar ikke er dig. Så lover jeg dig at denne burger lavet af edamamme bønner og hvide bønner smager fantastisk. Og når du spiser burgeren kan du ikke smage at du ikke spiser kød 🙂

Udover at denne vegetar burger, er lavet uden kød, så er den sprængfyldt med protein og mætter godt!

Denne portion giver 8-9 burgere.

Du skal bruge:

  • 1 dåse limabønner
  • 75 g edamammebønner optøet
  • ½ løg finthakket
  • 1 hvidløg finthakket
  • saft fra ½ citron
  • 1 æg (M/L ellers 2 små)
  • 3 spsk. mel
  • 2 spsk. hytteost eller fetaost
  • Salt og peber
  • olie til stegning
Vegetarburger
Sådan gør du:

Du starter med at skylle limabønnerne i et dørslag med koldt vand. Edamamme bønnerne tøs op, hvis de ikke allerede er det. Dette gøres lettest ved at hælde kogende vand over dem, og lad dem trække i et par minutter. Så er de klar til brug 🙂

Limabønner og edamammebønner puttes i en skål, og blandes sammen med løgene, hvidløg og resten af ingredienserne undtagen mel. For at få en god fars til at lave burger af, er det bedst at bruge en blender eller en stavblender så der ikke kommer klumper farsen. Har du ikke en citron, så kan citronsaft også bruges, de små flasker man kan købe i alle supermarkeder.

Tilsæt til sidst melet og rør rundt til du har en grøn vegetar-fars.

Varm olien op på en pande, og lav flade klatter af vegetar-farsen. Steg dem på panden til de er lysebrune og stegte på begge sider. Lad dem eventuelt dryppe af på et stykke køkkenrulle, så indeholder de mindre fedt.

Server som “almindelig” burger, med en burgerboller (jo grovere bollen er jo mere mætter de) og tilsæt så ellers det fyld du plejer at spise.

Velbekomme!!

Du kan finde andre opskrifter lige hér