Kategorier
Blogindlæg

Ved du om du spiser nok?

Ved du om du spiser nok?

Og

Har du et stort ønske om at tabe dig, og leve sundere?

Hvis du svarer nej til første og ja til det andet, så læs med her;

I mit arbejde som kostvejleder har jeg gennem de sidste 4 år hjulpet mange kvinder og mænd med deres vægttab. Og der er noget de fleste har til fælles i deres kamp mod at opnå et vægttab, uanset hvor meget de ønsker at tabe sig.

Hvad det er vender jeg tilbage til om lidt.

Når en kunde starter hos mig, starter vi altid med at gennemgå hvad de tidligere har prøvet for at tabe sig. Og det er ikke bare at remse op hvad de spiser, hvor meget og hvornår. Det handler også om vaner, og særligt om hvad vi har med os fra tidligere. Som. f.eks at hvis man spiser mindre end man plejer, så taber man sig. Eller hvis man stopper helt med at spise brød, kartofler, pasta eller ris, så taber man sig. Eller helt stopper med at spise noget der indeholder sukker osv.

Ofte inden en kunde starter et forløb op hos mig, har kunden prøvet rigtig mange kure eller forsøgt forskellige tiltag for at tabe sig. De har forsøgt sig med LCHF (low carb high fat), Sense, 5-2 kur, Du-Kan, og Keto, ja jeg kunne blive ved. Eller som skrevet herover at stoppe med at spise forskellige madvarer.

Og virker de???

Både ja og nej.

For nogle virker de, og for andre sker der kun noget i starten og så stopper vægttabet. Og mange opgiver og så oplever de at de igen tager det tabte på, og mere til.

Du kan nok nikke genkendende til, at have prøvet en masse forskelligt for at tabe sig. Hvor det virker i starten og så stagnere (stopper)vægttabet eller værre endnu, de begynder at tage på igen.

Så er jeg tilbage til fællesnævneren for rigtig mange:

Mange af mine klienter fortæller, at de er helt sikre på at de gennem lang tid har spist for meget, og det nok er derfor de ikke kan tabe sig. De har også en idé om at de nok har spist forkert, men at det er svært at finde ud af hvad de skal spise for at tabe sig.

De er meget opmærksomme på ikke at få for meget fedt i deres mad. For det har de lært de sidste 20-30 år, at fedt skal man ikke have ret meget af!

Det er både rigtigt og forkert. Det er rigtigt at vi ikke skal spise en masse fed mad, men kroppen kan faktisk ikke leve uden fedt.

I mit arbejde som kostvejleder har jeg dog erfaret at fælles for mange af mine kunder, er at de rent faktisk ikke spiser nok i løbet af dagen. Og dét kommer bag på rigtig mange. De får ikke kcal nok i løbet af dagen, og de får ikke protein og fedt nok, derfor sulter de kroppen, som derfor ikke vil give slip på de overskydende kilo.

Hvis du nu kigger på den mad du spiser hver dag, ved du så om du spiser nok?

Hvis du er i tvivl, så fortvivl ikke, der er hjælp at hente.

Den ene måde at gøre det på er at lære noget om dit basalstofskifte. Det kan lære dig at finde ud af om du egentlig får mad nok. Virker det lidt svært eller uoverskueligt er der selvfølgelig en anden mulighed. Du kan kontakte mig 🙂

Jeg kan som kostvejleder hjælpe dig med at finde ud af det, og hjælpe dig med at få gang i dit vægttab. Det kan du læse meget mere om hér.

Send mig en besked hvis du vil høre mere om et forløb hos Styrk Din Trivsel, eller giv mig et kald på tlf. 30 55 35 46

0
0
0