Kategorier
Blogindlæg

Vægttab del 3

Det her indlæg vægttab del 3, kommer som lovet i et tidligere indlæg om vægttab, til at handle om Basalstofskifte også kaldet BMR.

Basal hvad for noget, tænker du måske?

Basalstofskifte

Basalstofskifte bliver også kaldt tomgangsstofskifte, eller hvilestofskifte. Og hvad betyder det så?

Basalstofskiftet er defineret som det energiforbrug, der er, når et menneske er totalt afslappet både fysisk og psykisk, har fastet i 12-18 timer og befinder sig ved en behagelig temperatur.

fra vidensbanken Københavns universitet

Sagt på en anden måde er basalstofskiftet, den mængde energi (kalorier) din krop minimum har brug for. Og det er når du ikke laver noget. Og jeg mener virkelig, ikke lavet noget aktivt.

Jeg har igennem flere år, haft rigtig mange kunder som har oplevet at de tidligere godt nok har tabt sig på en kur med meget få kalorier. Men som så har taget på igen efter noget tid, selvom de stadig kun spiser meget få kalorier. Hvilket opleves meget frustrerende for dem der gerne vil tabe sig.

En af årsagerne til dét er, at når kroppen ikke får den energi, den minimum har brug for, så tænker den at der er udbrudt hungersnød, og så går den i overlevelses-mode. Kroppen begynder så at lagre det mad der kommer ind. Hvilket betyder at du, i princippet, kan tage på bare ved at spise en gulerod eller et æble. For kroppen har brug for energi, derfor omdanner kroppen noget af den mad du spiser til fedt, og lagrer det i kroppen, hvilket betyder du tager på. Hvilket du jo ikke ønsker.

Vi har gennem mange år fået tudet ørerne fulde af at vi helst ikke skal spise for meget fedt, og vi skal bare lukke munden og sige nej tak, så taber vi os. Og når det så ikke virker, er man ved at droppe det ønskede vægttab. Men tro mig det vil hjælpe dig hvis du lærer at spise efter dit BMR.

Hvor meget skal du spise?

Hvordan finder du så ud af hvad din krop minimum har brug for af kalorier?

Det kommer jeg ind på lige om lidt….

Noget af det mange af mine kunder bliver overrasket over, er hvor mange kalorier kroppen rent faktisk har brug for. Specielt når man gerne vil smide noget af det overskydende fedt, og tabe sig.

Og flere synes det i starten virker helt ulogisk, de skal spise mere end de er vant, når de vil tabe sig. Men finder hurtigt ud af det virker, så snart de træder op på vægten og ser de har tabt sig, og at de har tabt fedt!

Samtidig oplever de ved at de spiser mere end de plejer, også en øget velvære i form af stabilt blodsukker og meget mindre lækkersult i løbet af dagen.

En ting jeg har lært ved mit forløb er: “åben munden og spis”. Aldrig har jeg spist så meget og så mange gange om dagen, som jeg gør nu, og på trods af det, ryster jeg kg. af mig.

Louise på individuelt forløb

Du kan finde mange sider der kan hjælpe dig ved at finde dit BMR, ved at Google: BMR udregning.

Synes du stadig der kan virke uoverskueligt, og ønsker du hjælp. Så kan jeg som kostvejleder hjælpe dig med at beregne hvad din krop har brug for af kalorier. Så den begynder at smide det overskydende fedt frem for at lagre det. Og jeg kan hjælpe dig med at udarbejde en kostplan der er tilpasset lige netop dig, dine vaner og ønsker. Og som dækker din krops behov.

Hos mig bliver du aldrig overladt til dig selv, før du er klar til det 🙂

Vil du vide mere om hvad jeg kan hjælpe dig med, så kontakt mig ved at trykke på nedenstående knap.

Jeg håber vi snakkes ved!

0
0
0