Kategorier
Blogindlæg

Udfordringer i dit vægttab?

Oplever du også udfordringer i dit vægttab?

Du er kommet godt i gang med at spise sundt. Du har måske omlagt nogle af de vaner du gerne ville ændre, du er godt på vej!

Du mærker måske allerede hvad de sundere vaner gør af gode ting for din krop og dit energi-niveau. Du er begyndt at lytte til hvad din krop fortæller dig. Når den er sulten og når den er mæt. Og yderligere så taber du dig! Det er jo fantastisk, og virker superlet når du kigger på det.

Dog ved både du og jeg at så let er det heller ikke. Det ofte er nu der begynder at dukker udfordringer op, som kan få den gode stil til at vende.
Det vigtige nu er være på forkant med de udfordringer der kommer. Måske er de allerede kommet? Og ikke mindst at handle på dem.

Hvad kunne udfordringer i dit vægttab så være?

  • Det tager så lang tid at planlægge og tilberede maden.
  • Frugt og grønt bliver hurtigt kedelige og jeg bliver træt af at spise så meget grønt.
  • Min søde tand er begyndt at dukke op igen.
  • Inderst inde frygter jeg at de kilo jeg har tabt mig, kommer tilbage lige så snart jeg stopper med det hér forløb, og så er jeg slået tilbage til start.
  • Jeg spiser når jeg keder mig eller når jeg er ked af det/stresset.
  • Jeg gør alt hvad jeg kan i forhold til min mad og evt. motion, og synes ikke der sker noget med vægten
  • Jeg synes det er besværligt at tænke på mad hele tiden

Bare rolig det er helt normalt at støde på de udfordringer, nogle fylder mere end andre 😉 Og der er heldigvis råd til hvad du kan gøre når du støder på dem.

Synes du det tager lang tid at planlægge og tilberede maden?

Jeg går ind for at det skal være enkelt at leve sundt, og det kan i perioder være ok at hoppe over hvor gærdet er lavest. Det betyder ikke at du skal gå på kompromis med de sunde madvarer.

Men vi er så heldige at bo i et land hvor stort set alle supermarkeder har madvarer der er forberedt, så det bliver lettere for os at lave sund mad. Der findes færdigsnittet grøntsager, avocado i tern på frost, kød som er færdigstegt. Så det behøver faktisk ikke være så uoverskueligt. Så det lettere at vælge det sunde mad, når du samtidig ikke skal bruge en masse tid i køkkenet.

Derudover kan du også finde lækre opskrifter hér på siden, som tager max 3o minutter at lave 😉

Er du gået død i at spise en masse grøntsager?

Har du prøvet at juice dine grøntsager, altså at drikke dine grøntsager. Det smager fantastisk og kan være en løsning i en periode hvor lysten til grønt er meget lille. En anden mulighed er også at putte grøntsager i din mad, eller dit brød, måske endda i en omelet, ja mulighederne er mange. Så skal du ikke tygge dig træt i grøntsager, men stadig nyde godt af dem! Dog skal du være opmærksom på om du i dine juicer får for meget frugt og dermed frugtsukker.

Er din søde tand ved at tage magten fra dig?

Hvis du skal sige nej tak til alt slik, chokolade eller chips resten af dit liv, så er risikoen for du falder af hesten stor, og droppe den sunde livsstil. Vælg i stedet noget lækkert af god kvalitet, og nyd det når du spiser det 😊 Vælg eventuelt 1-2 dage om ugen, hvor du godt må nyde noget sødt. Så er der noget at se frem til. Og giv dig god tid til at nyde det, når du spiser det.

Jo længere tid du har spist sundt og er mæt på den gode måde, vil du opleve at din sukker-trang bliver mindre med tiden. Så nogle gange skal tiden arbejde for dig. En hjælp kan også være at du venter lidt med at spise det lækre du har lyst til. Og spiser et hovedmåltid eller mellemmåltid først. Så er kroppen mæt, og kan nøjes med mindre sukker 😉

Frygter du at de tabte kilo kommer tilbage, og synes du ikke der sker nok med vægten?

Husk at din sunde livsstil er en proces og ikke et projekt. Et projekt har ofte en slutdato, hvorimod en proces er kontinuerlig. Når du har taget et valg, om at vil leve sundt og måske også tabe dig, så er du i gang med en positiv udvikling af dig og din krop. En udvikling der giver dig glæde og energi og et sundere liv.

Prøv at lave et skema med fordele og ulemper eller bagdele 😉

Lav 4 kolonner, 1 hvor du skriver fordelene ved den vægt du har nu, og 1 hvor du skriver fordelene ved du taber dig. Så lav en kolonne hvor du skriver ulemperne ved den vægt du har nu, og 1 hvor du skriver ulemperne ved du taber dig. Kig på det, og se om ikke fordelene vægter mest.

Derudover er det også vigtigt at acceptere at de forandringer du er i gang med, tager tid, da det ikke kun er fysisk du er ved at skabe en forandring, men også mentalt.

Øv dig i at være forstående overfor dig selv. Da du og din krop ikke er en maskine, som bare taber sig ved at knipse med fingrene. Det er helt naturligt at der er perioder hvor vægten står stille. Eller vægten går meget roligt nedad. Så er der andre perioder hvor det går hurtigere. Igen accept er nøgleordet.

Spiser du når du keder dig, er ked af det eller stresset?

Ofte sender vores hjerne signaler til os at vi er sultne når vi keder os. Og hvis vi er kede af det eller er stresset. Vi er supergode til at reagere på de signaler. Men ofte er vi reelt ikke sultne, men spiser alligevel fordi vi tror at vi er sultne.

Prøv at øve dig i at mærke efter om du virkelig er sulten eller det er fordi du enten er ked af det, keder dig eller er stresset. Hvis det er fordi du keder dig, så gør noget gør dig glad. Måske gå en tur, eller ring til din bedste ved. Find noget der kan aflede din kedsomhed. Er det fordi du er ked af det, så prøv at finde ud af hvad du er ked af, og hvad der kan gøre dig glad igen.

Prøv at lave en liste hvor du roser dig selv, hvor du beskriver de ting du kan lide ved dig selv. Skriv ned hvad du vil gøre for at fortsætte den sunde livsstil du er i gang med. Måske det kan virke lidt kunstigt at lave sådan en liste, men den er god at tage frem på de grå dage. Listen hjælper dig fremadrettet, og kan gøre en forskel, så du når dit mål.

Andre udfordringer?

Oplever du andre udfordringer i dit vægttab, end de ovenstående, så fortvivl ikke, hjælpen er lige ved hånden, næsten dag 🙂 Jeg kan som kostvejleder hjælpe dig med dine udfordringer. Og give dig redskaber der kan hjælpe dig. Så ønsker du hjælp, så send mig en mail allerede i dag ved at klikke hér

Læs hvad jeg kan hjælpe dig med hér

0
0
1