Tunroulade er en super lækker frokostret, eller forret. Jeg stødte på den første gang da jeg var hos en kunde som havde prøvet den både med laks og tun. Udover den så lækker ud, så smagte den fantastisk.
Derfor skal du da også have muligheden for at nyde noget lækkert, og som er fyldt med gode proteiner, som mætter. Og den er super sund!
Til 2 personer:
- 3 æg
- 125 g spidskål fintsnittet
- 1 dåse tun i vand
- ½ rød peberfrugt i små tern
- 1-2 forårsløg snittet fint.
- 1 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. græsk yoghurt/skyr 2%
- 1 spsk. hytteost
- salt og peber

Sådan gør du
Først laver du bunden:
Start med at piske de 3 æg sammen. Derefter snitter du spidskålen så fint som du kan. Bland æggene med det fintsnittet spidskål til en “dej”. Krydre den med med salt og peber. Herefter tager du en bageplade beklædt med bagepapir, og smører derefter dejen ud på pladen. Varm din ovn op til 200 grader, og bag bunden i ca. 20 minutter, den bliver fin lysebrun.
Mens bunden bages færdig laver du fyldet. Start med at dræne dåsen med tun for overskydende vand. Brug en gaffel til at skille tunen fra hinanden. Derefter blander du tun med hytteost, græsk yoghurt og mayonnaise, samt peberfrugt og forårsløg. Bland det godt sammen.
Når “dejen” er bagt færdig, skal den lige køle lidt af på pladen. Smør derefter fyldet på og rul den sammen til en roulade. Skæres i ønskede skiver. Portionen er som sagt til 2 personer, og gælder som 1 måltid. Du kan også vælge at spise det som et mellemmåltid, så del den ene portion i 2, så passer mængden af kcal, og giver en dejlig mæthed 🙂
Tunrouladen serveres med en lækker salat til eller en omgang tzatziki!
Velbekomme.
Find flere opskrifter hér


