Hér får du opskriften på en super lækker snack, som også kan bruge til en lækker frokost 🙂 Tunpandekager med gulerødder. De smager super godt! Og hvis du som jeg er vild med sød chilisauce, bliver de om muligt endnu mere lækre.
Samtidig er de ret lette at lave. Som et frokostmåltid indeholder hele portionen 481 kcal og 15 g fedt. Og nyder du dem til et mellemåltid så afhængig af hvor mange kcal du skal indtage, så 1/4 – ½ portion.
Som du kan se i opskriften er det også muligt at bruge en squash i stedet for en gulerod 🙂
Jeg har ladet mig inspirer af den oprindelig opskrift i en bog af Joe Wicks,
Du skal bruge:
- 1 dåse tun
- 1 stor gulerod/squash rives fint eller groft
- 1-2 æg afhængig af størrelse
- 50 g. mel.
- salt og peber.
- 1 tsk. olie
- evt. vand
Sådan gør du:
Først tager du dåsen med tun og hælder det overskydende vand fra. Hæld tun i en skål og skil den ad med en gaffel.
Pisk derefter 1-2 æg (afhængig af str.) sammen og bland dem med tunen. Tilsæt derefter mel og krydre dejen med salt og peber.
Varm olien op på en pande, og steg/bag pandekager af ønskede str. Jeg kan godt lide de ikke bliver for store 😉
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, så evt. overskydende fedt forsvinder.
Som jeg skrev længere oppe, så smager de her tunpandekager med gulerødder fantastisk sammen med lidt sød chilisauce. Du kan også vælge at spise dem som de er.
Velbekomme.
Du kan også prøve disse lækre pandekager som en skøn snack.