Kategorier
Blogindlæg

Svært ved at holde din plan?

Er du gået i gang med at tabe dig? Og har du svært ved at holde din plan?

Bare rolig, jeg kan trøste dig med at du er ikke alene. Heldigvis er der hjælp at finde i det hér indlæg.

Ofte når vi går i gang med at tabe os, er vi top motiveret og knokler derudad med 180 km i timen. Og det går forrygende, i hvert fald det første stykke tid. For vi vil jo så gerne tabe os og er villig til at gøre næsten hvad som helst for at smide de overflødelige kg.

Efter noget tid, oplever at vi at det bliver sværere at holde den plan vi har lagt for vores vægttab. Og det kan der være mange grunde til. Ofte er det én forholdsvis simpel ting der er årsag til at vi har svært ved at holde vores plan. Det vender jeg tilbage til om lidt.

Vi danskere er som bekendt et socialt folkefærd, og vi elsker at mødes med venner og familie. Og når vi mødes med andre og vi hygger. Hygge er ofte forbundet med at spise og drikke. Dét kan være udfordrende når vi gerne vil tabe os. Ofte føler vi os udfordret af de dilemmaer der er forbundet med at hygge med andre. For vi vil gerne hygge, og samtidig vil vi gerne tabe os, følge vores plan. Men det er ikke altid let at sige nej tak til kage, vin/øl og andre lækre sager. Ej heller har vi lyst til at sige, vi er i gang med at tabe os, da der så kommer en masse spørgsmål eller kommentarer fra vores omgivelser.

Til sidst kan det være vi bliver så udfordret og ikke kan overskue det. I værste fald dropper vi den sunde livsstil, og vinker farvel til drømmen om at tabe de overflødige kiloer. Og vores plan falder til jorden.

MEN inden du helt opgiver, så læs lige videre hér.

Det er ikke umuligt at kombinere vægttab og en sund livsstil, med hygge og sociale arrangementer. Det handler om at finde en balance som vi kan leve med.

Jeg lovede jo, jeg ville fortælle om en af de simple årsager til vi har svært ved at holde vores plan. Og det kommer hér;

Vores ambitionsniveau!

Det er som oftest alt for højt. Når vi starter et vægttab, er vi super ambitiøse. Og vi stiller krav til os selv, at det (helst) skal være perfekt fra starten af. Vi vil lykkes 100 %! Og når vi så oplever at vi “kun” lykkes 50-75 %, synes vi ikke det er godt nok. Og vi fokuserer på alt det vi ikke lykkes med. Det i sig selv kan få enhver til at opgive, hvis vi kun fokusere på alt det der er gået “galt” i løbet af en dag eller gennem ugen.

Prøv i stedet følgende;

Sæt dit ambitionsniveau ned, og lav en plan, som du kan lykkes med. Og hvordan gør du så det?

Hvis du ex. har svært ved at spise morgenmad, så lav en plan den første uge, at du skal lære at spise morgenmad. Start med små mængder, og øg lige så langsomt. Når ugen så er gået, er du måske klar til at lave en ny plan for nogle af de andre måltider i den kommende uge.

Eller har du svært ved at drikke nok, så øv dig i at drikke et glas vand inden hvert måltid, også mellemmåltiderne.

Lav små forandringer, og øg en smule hver dag.

Derudover er det vigtigt hver dag der går, at fokusere på det du er lykkes med. Fokuser på det der er gået godt, og ikke fokusere på alt det du ikke har nået.

Ifølge en undersøgelse blandt 96 personer har vist, at det i gennemsnit tager 66 dage at vænne sig til en ny vane – fx at spise frugt eller løbe 15 minutter hver dag. 

aktiv træning

Så giv ikke op fordi nogle vaner tager længere tid at ændre and andre. Men hav fokus på hvad dit mål er, og tro på du kan lykkes med det! Også selvom det tager tid 😉 Bliv ved med at tro på du godt kan skabe en forandring og tabe dig. Så lykkes det for dig!

Har du fået lyst til at komme i gang med dit vægttab, og har du brug for hjælp, så kan jeg hjælpe dig. Som kostvejleder tilbyder jeg kostforløb, individuelt, par/gruppe og hold. Læs mere om kostvejledning hér.

0
0
0