Kategorier
Blogindlæg

Sommer og vægttab

Sommeren står for døren! Dette indlæg handler sommer og vægttab, og om hvordan kommer du gennem sommeren uden at ødelægge den sunde livsstil.  

Som det ser ud lige nu, kan vi se frem til en sommer med mere almindelige dage, uden mundbind, og hvor landet ligner mere sig selv (før Corona)

Mange af os ser frem til sommerferien, den ferie på året hvor vi holder 2-3 ugers sammenhængende ferie.

Måske er du lige nu i fuld gang med at planlægge din kommende ferie, enten hjemme eller i udlandet.  Uanset hvad så hænger sommerferien ofte sammen med lækker mad, grillmad, øl, vin og den gode danske hygge!

Og hvordan kan du holde ferie, nyde den lækre mad og samtidig være i gang med et vægttab???

Det er noget mange af mine kunder ofte frygter. På samme måde som de frygter jul og nytår. De er bange for at smide alle de gode vaner og kg ud i skraldespanden, fordi de nu skal hygge med familie og venner.

Men som jeg altid fortæller dem; det kan godt lade sig gøre at holde ferie, uanset om det er jul, nytår eller sommer og samtidig holde fast i de gode vaner.

Betyder det så at du ikke kan tillade dig at spise is, drikke rosé eller hvad du nu får lyst til det??

NEJ bestemt ikke!

Hér kommer 4 tips til hvordan du kommer gennem sommeren og samtidig nyde den med god samvittighed:
  1. Vil du tabe dig i din ferie eller “bare” holde din vægt? Det er faktisk vigtigt at være bevidst om hvad du vil have det godt med. Vil du tabe dig i ferien, kræver det at du holder din kostplan også når du holder ferie. Og det er ikke altid let hvis du er ude og rejse. Vil du derimod holde din vægt, er der plads til at hygge mere end du gør i hverdagen.
  2. Proriter din hovedmåltider. Gør du det, gør du din krop en stor tjeneste. Så får den noget godt at fungere på. Og uanset om du er hjemme eller på et all inclusive hotel, så start dagen med et dejligt morgenmåltid. Og mærk efter hvad maden gør ved dig, og stop med at spise når du er mæt. Og nyd en is ind i mellem. Frugt smager bare bedre om sommeren, så spis løs til mellemmåltiderne
  3. Det er ok at levne. Måske du vil have det godt med at spise af en mindre tallerken, så du ikke får hældt for meget mad op i forhold til hvad du kan spise. Derudover tag et aktivt valg om hvad du bedst kan lide og nyd den mad du spiser. Det skal jo være sjovt at leve sundt! Og det gør du bedste ved at spise mad der smager godt.
  4. Motion. Ja jeg mener motion. Det betyder dog ikke at nu skal du hver dag hoppe på et løbebånd eller ned i træningscentret og give den max gas. Det må du gerne hvis du synes det er fedt. Men motion kan også være nogle dejlige gåture, tage på stranden og svømme i havet, spille fodbold med familien eller hvad du nu synes er hyggeligt. Noget der giver mening for dig. Og som ikke føles som en sur pligt
Så hvis du følger disse 4 tips, så kan du nyde din ferie, uden at smide de gode vaner i vasken!

Sommer og vægttab kan faktisk godt lade sig gøre!

Og husk du kan altid booke en uforpligtende samtale med mig, hvis du vil høre mere om hvad jeg kan hjælpe dig med. Det gør du ved at klikke herunder på knappen. Du kan også læse mere om de forløb jeg har hér

Håber du får en fantastisk dejlig sommer.
2
0
0