Kategorier
Morgenmad Opskrifter Snack og mellemmåltider

Pandekager med hytteost

Her får du opskriften på fantastiske lækre proteinrige pandekager med hytteost og gulerødder. Eller klatkager kan man også kalde dem. Er du ny i forhold til at spise hytteost, er det hér en super måde at introducere smagen. Særligt fordi hytteost bliver blendet og derfor ikke kan ses 😉

Disse pandekager med hytteost og gulerødder smager himmelsk godt, og er et godt alternativ til din morgenmad.

1 portion:

  • 2 æg
  • 2 spsk. hytteost
  • 4 spsk. havregryn
  • 2 dl. gulerødder (2 pænt store)
  • knivspids salt
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. bagepulver
klatkage med hytteost og gulerødder
Sådan gør du:

Start med at rive gulerødderne, groft eller fint. Det gør ikke så meget, da de skal blendes sammen med resten af ingredienserne.

Find en skål frem, og hæld resten af ingredienserne sammen. Og brug en stavblender til at lave en jævn dej. Har du en blender, kan den også fint bruges. Når dejen er blendet godt sammen skal den hvile i 10 minutter.

Find i mellemtiden en god stegepande frem, og hæld en lille smule olie på.

Varm panden op til middelvarme. Når panden er varm nok, øser du dejen på panden, til ønskede størrelse pandekage. Lad dem stege lidt, og vend derefter forsigtigt, og steg dem færdige på den anden side.

Lad dem eventuelt dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Server disse skønne klatkager med hytteost og gulerødder på en tallerken. Du kan spise dem som de er, eller bruge dem som et stykke brød med pålæg på. Skal det være ekstra lækkert kan du hælde lidt akaciehonning over, og evt. drysse lidt nødder over. Så kan du spise dem som en snack.

Hele portionen indeholder 309 kcal og 13 g fedt, altså et godt morgenmåltid. Alternativt spis ½ portion som et mellemåltid.

Velbekomme 🙂

Det skal være sjovt at leve sundt!

Du kan finde andre opskrifter lige hér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1
1
1