Denne ret, mørbrad på sprød bund med mandler er en super lækker, sund opskrift. Derudover er det en af mine favoritter, da den ikke tager særlig lang tid at lave. Jeg elsker at lave mad, men i hverdagen må det gerne være både lækkert og hurtigt 🙂 Retten er inspireret af Christian Bitz, som jo laver skøn, sund og nem mad! Hvem er ikke vild med det 🙂
Til 1 person:
- 125-150 g mørbrad
- 1 tsk. olie
- 150 g spidskål
- 50-70 g gulerødder
- 30 g mandler
- 1 dl. æblemost
- 1 spsk. akaciehonning
- saft fra 1 appelsin
- evt. lidt groft brød til.
Sådan gør du:
Start med at snitte spidskålen fint. Og skræl og riv gulerødderne groft eller fint, efter din smag. Bland de to grøntsager sammen og hæld appelsinsaft over. Sæt på køl indtil du skal anrette maden.
Fjern synligt fedt på mørbraden, og puds den for sener m.m. Skær mørbraden i mindre bøffer, og rist dem af på en pande med lidt olie. Kom dem derefter i en ovnfast fad.
Tilsæt æblemost. Jeg er ret vild med den æblemost der hedder “Æblemost lavet på skæve eksistenser”. Den smager af rigtig moste æbler. Mosten gør at mørbrad ikke bliver tør og kedelig.
Sæt fadet i en varm ovn (150 grader) i 10-15 minutter.
Imens kødet er i ovnen, tager du mandlerne og hakker dem, og tilsætter derefter akaciehonning, og blander det godt sammen.
Når det er tid til at anrette maden, starter du med lægge bunden af spidskål og gulerødder på en tallerken. Dernæst tager du mørbrad og lægger ovenpå og til sidst topper du retten med de skønne søde mandler.
Denne skønne ret med mørbrad på sprød bund med mandler, er en ret, der giver godt med protein, og fibre. Den mætter godt, og er et super godt valg i en sund livsstil.
Velbekomme.
Har du fået mod på at lave mere lækker og sund mad, så husk at tjek de andre opskrifter jeg har, som du finder lige hér.