Jeg ved ikke med dig, men jeg elsker marcipan. Og særligt i julen elsker jeg at spise marcipan!
Men tænker du, marcipan er da ikke særligt sundt og fyldt med sukker?
Ja det er den marcipan som vi kender fra supermarkederne. Men du kan faktisk godt lave en marcipan uden sukker, eller rettere raffineret sukker. Opskriften herunder er så simpel at lave, at alle kan være med.
Jeg vil være ærlig og sige at det ikke smager helt som den marcipan vi køber, men jeg synes den er et godt alternativ til den anden, og særligt fordi der ikke er brugt raffineret sukker. Så er den et sundere alternativ. Og så er der jo plads til andre lækkerier i den søde juletid.
Opskriften kommer hér:
100 g mandler
3-5 dadler (afhængig af hvor sød du gerne vil have den)
Saften fra ½ appelsin
Se det er da nemt at finde ingredienserne frem.
Først starter du med at hælde kogende vand over mandlerne og lad dem stå og trække, så du kan smutte dem. Er skallen lidt genstridig så hælde endnu en omgang kogende vand over og lad trække lidt mere.
Smut mandlerne mellem 2 fingre. Når alle mandlerne er smuttet, så finder du en minihakker frem eller foodprocessor eller blender. Blend dem fint. Tag derefter dadlerne frem, fjern stenene hvis du kan købt nogle med sten.
Blend dem sammen med mandlerne. Tilsæt lidt appelsinsaft til at binde det sammen.
Form din marcipan masse til en pølse eller kugle, og pak den ind i film, og læg den på køl til du skal bruge/spise den.
Kan eventuelt dyppes i noget lækker mørk chokolade.
Rigtig god fornøjelse. Og husk det skal være sjovt og nemt at leve sundt!
For flere opskrifter klik hér