Kategorier
Blogindlæg

Lukke munden og sige nej tak.

”Du skal bare lukke munden og sige nej tak, så taber du dig.”

Hvor mange gange har vi ikke hørt det? Og hvor mange gange har vi ikke forsøgt for at tabe os, for at tage det tabte plus mere på igen?? Hvad skal vi så????

Ofte når vi går på kur, spiser vi mindre end vi plejer, netop fordi vi er blevet tudet ørerne fulde af, at det er det der skal til for at tabe sig…

Det er rigtigt at et energi-underskud giver et vægttab. Det mange bare glemmer at fortælle, er at det ikke kun handler om energi-underskud. Men noget der er i min optik er meget mere vigtigt.

Nu skal du bare høre:

Når kroppen ikke får mad nok, får den ikke nok næringsstoffer som den har brug for. Det drejer sig om protein, fedt og kulhydrater. Det betyder at så sulter vi kroppen. Når kroppen sulter, begynder den at gemme/lagre på den mad vi giver den, hvor lidt vi end spiser. Derfor tager vi på.

Jeg har i mange år selv troet på at hvis jeg nu lod være med at spise ret meget fedt og sukker, så tabte jeg mig. Og ja jeg tabte mig ind i mellem, men tog altid flere kilo på igen end jeg havde tabt. Og det gik mig på. Det kunne da ikke være rigtigt at jeg skulle være overvægtig. hele mit liv?

Så lærte jeg noget om basalstofskiftet, jeg lærte at for at tabe mig, skulle jeg spise mere end jeg troede jeg skulle. Og jeg skulle have fokus på at få fedt nok. Og ikke sulte mig selv. Da jeg begyndte at spise mere mad, og flere gange om dagen, så begyndte kiloene at ryge, og det bedste af det hele, kiloene blev væk!!!

Og hvad er så basalstofskiftet?

Basalstofskiftet, også kaldet tomgangstofskiftet, er det antal kalorier din krop minimum har brug for hvis du lå i sengen 24 timer i døgnet. Det gør de færreste af os jo, heldigvis 😊 Spiser vi mindre end det over en længere periode, sulter vi kroppen. Min erfaring er at mange ofte spiser mindre end deres basalstofskifte, derfor taber de sig ikke, men tager på. Og mange får for lidt fedt, og det sætter også en bremse i vægttabet.

Det anbefales at man når skal tabe sig, skal have mellem 25-30 % fedt i det daglige madindtag. Og det er der faktisk mange der ikke får. Hvis du ikke ved om du får nok, så kan du prøve i en periode at skrive, den mad du spiser, ned og prøve at regne efter hvor meget du får. En app kan også hjælpe dig.

Betyder det så at du skal lave hele dit liv om for at leve sundt og tabe dig???

Nej det gør det ikke, det handler ikke om at ændre sin kost radikalt, og spise specielle madvarer, men at lære at spise mere sund mad, og lave små justeringer i den nuværende kost. Det er ikke en kur, men en livsstilsændring.

Må du så aldrig mere få slik, kage, vin, øl og sodavand m.m.?
Jo selvfølgelig må du det. Der er i princippet ikke noget du ikke må spise, det handler om at kroppen bliver mæt af sunde alternativer, så der også er plads til det sjove 😉

Hvordan lærer du så at spise mere og sammensætte kosten rigtigt?

Det kan jeg heldigvis hjælpe dig med!

Kontakt mig for et forløb, hvor jeg vil hjælpe dig med dit vægttab, og lærer dig at få styr på din kost og dermed dit energiindtag en gang for alle!! Og du behøver ikke længere at lukke munden og sige nej tak. Men nyde med omtanke 🙂

Vil du vide mere om hvad jeg kan hjælpe med som kostvejleder er du meget velkommen til at kontakte mig for at høre mere.

0
0
0