Denne ret med kylling og stegte ris smager fantastisk og er super sund. Og med de friske ananas stykker, er det lige før mundvandet løber over. Når du koger ris til andre retter, så kog lidt ekstra som du kan bruge til retter som denne!
Til 1 person skal du bruge:
- 2 spsk. olie
- 3 forårsløg
- 2 cm ingefær
- 1 kyllingefilet (125-150 g)
- 1 portion forkogte ris (125 g)
- 2 spsk. vand
- 75 g frisk ananas (dåse kan også bruges)
- 1 spsk. sojasauce
- frisk koriander (kan udelades og brug anden krydderurt efter din smag)
- 1 håndfuld bønnespirer.
Sådan gør du:
Start med at klargøre forårsløg og ingefær, de skal begge skæres i mindre stykker. Kyllingefileten skal skæres i strimler (eller køb dem færdigstegte med strimler, hvis det skal være rigtig let).
Varm olien op, og steg løg og ingefær et par minutter. Tilsæt kylling og skru op for varmen, så de bliver let brune. Når kyllingen er næsten færdigsteg, tilsættes risene, og tilsæt 2 spsk. vand. Vandet er med til at varmen risene op sammen med kyllingen, og med til at skille risene fra hinanden.
Steg lidt videre til du er sikker på at kyllingen er færdigstegt. Sluk for varmen. Tilsæt ananas i store stykker og tilsæt sojasaucen.
Kylling med stegte ris anrettes på en tallerken med pyntes med bønnespirer.
Velbekomme
Prøv denne opskrift eller bliv inspireret af nogle af de mange andre opskrifter du finder her