Denne opskrift smager himmelsk! Super lækker aftensmad, Kylling med parmesan som udover den smager fantastisk og er dejlig mættende! Når du gerne vil leve sundt, og samtidig ikke ønsker at være sulten. Jeg er stor fortaler for at det skal være nemt at leve sundt. Denne ret er helt sikkert en af nemme, da den ikke tager lang tid at lave.
Til 1 person skal du bruge:
- 1 kyllingefilet a 125/150 g
- salt og peber
- 1 tsk. olie
- ½ dåse hakkede tomater
- 2 tsk. italienske krydderier som basilikum, oregano.
- 10 g revet parmesanost
- 40 mozzarella
- ½ avocado uden skræl
- Blandet groft grønt som tilbehør
Sådan gør du:
Tag kyllingefileten og bank den flad (ca. 1 cm). Det kan du gøre ved at ligge den mellem 2 stykker film og bank den med en kagerulle, som er super god til det. Krydre den derefter med salt og peber.
Smelt lidt olie på en god pande ved medium varme. Panden må gerne kunne komme i ovnen, men har du ikke en pande der kan det, så kan du også bruge et ovnfast fad. Når olien er godt varm, ligges kyllingen på, og steg i ca. 4-5 minutter. Tænd imens din ovn på grillvarme.
Mens kyllingen steger mixes tomatsovsen, ved at blande de hakkede tomater med de tørrede krydderier, tilsæt lidt salt og peber. Når kyllingen vendes, puttes tomatsovs ovenpå, og drys med parmesan og mozzarella ost.
Kan panden komme i ovnen, sættes retten nu i ovnen. Tid afhænger af hvor meget grill ovnen har. Hold øje med kyllingen. Retten er klar når osten er smeltet og bobler. Tjek ved at skære en af fileterne over.
Kylling med smeltet parmesan serveres sammen med den halve avocado og en skøn salat til. På billedet har jeg valgt at lave en råkostsalat af gulerødder, appelsiner og græskarkerner. Du kan også vælge en anden lækker salat og du kan finde nogle opskrifter her
Velbekomme.
Se flere opskrifter her