Hvis du har tjekket flere af mine opskrifter ud, så ved du at jeg er stor fan af Joe Wicks. Denne opskrift havregrynspaneret kylling er frit inspireret af en af hans opskrifter. Ved at panere kyllingefileten med havregryn, får du en lækker sprød filet. Sammen med en lækker salat, har du en næringsrig og mættende ret.
Til 2 personer
- 50 g. havregryn gerne grove
- 50 g mandel mel (lav det selv)
- 3 tsk. røget paprika
- salt og peber
- 1 æg
- 2 kyllingefilet
- 2 spsk. mel
- 1 spsk. olie
- ½ agurk skåret i store tern
- 1 tomat i grove tern eller små tomater i halve
- 1 avocado i store tern
- 1 spsk. oliveolie
- presset citronsaft
Sådan gør du:
Start med at blande havregryn, mandelmel, paprika, salt og peber i en dyb tallerken. Mandelmel kan du selv lave, hvis du har en minhakker. Ønsker du en fin panering, så kan du med fordel bruge en minihakker og få havregrynene mere finmalet. Ægget slås ud i en anden dyb tallerken.
Bank kyllingefileterne flade til ca. halv tykkelse. Det gøres let, ved at lægge fileterne enkeltvis mellem 2 stykker husholdningsfilm, og bank dem flad med en kagerulle.
Drys dem derefter med mel, og dyp dem i det sammenpiskede æg og vend dem til sidst i havregrynsblandingen.
Varm olien op på en god pande, og læg forsigtig kyllingefileterne på og steg dem ca. 4-6 minutter på hver side. Tjek efter om de er gennemstegte ved at skære i den ene af dem. Lad dem derefter dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Mens fileterne steger færdig, kan du koncentrere dig om at lave den tilhørende salat. Du vælger selv hvilken salat du bedst kan lide til. På billedet har jeg lavet en salat mixet af agurk, tomat og avocado.
Skær agurker, tomater i mundrette bidder, og det samme med avocadoen. Bland de 3 ting sammen. Og derefter blandes olivenolie og citronsaft i.
Serveres sammen med den lækre Havregrynspaneret kylling.
Og tro mig du bliver rigelig mæt af denne ret. Den er fyldt med protein, og sunde fedstoffer!
Velbekomme.
Find flere lækre opskrifter hér