Kategorier
Blogindlæg

Gå gennem December uden at tage på?

Kunne det ikke være dejligt at gå gennem december måned og dermed også julen i møde uden at tage på?

Det kan faktisk godt lade sig gøre. Hvad der skal til, kommer jeg ind på i det her indlæg.

Mange af os glæder os til julen, for der hygger vi lidt ekstra. Vi mødes med familie og venner til adventshygge, julefrokoster og andet julehygge. I hvert fald under normale omstændigheder, når ikke lige der er en pandemi der spænder ben for sammenkomsterne.

Mange af os spiser mere mad, flere godter og juleknas m.m. som vi bliver tilbudt når vi er hos venner og familie. Vi vil jo ikke “bære julen ud” som gammel overtro siger. Og der er jo ingen af os der vil bære julen ud, så vi siger ja tak, og nyder det lækre vi får serveret. Flere får dårlig samvittighed over at spist for meget. For flere har det også den effekt at når først julen og nytåret er ovre, er vægten steget med et par kg eller mere.

Derfor er der også mange der frygter december måned og julehyggen, fordi de ikke ønsker at tage på. Men vil samtidig gerne være en del af hyggen. Og hvordan dælen kan det lade sig gøre?

Hvorfor er det så svært at sige nej tak?

Vores hjerne vil rigtig gerne slippe for at bruge for meget energi ved at hele tiden at skulle tænke over hvad vi skal spise, og træffe en masse sunde valg. Den er ret primitiv, og fungerer bedst ved at få tilført kulhydrater, særligt i form af sukker. Det er det vi oplever som at få mere energi når vi spiser noget sødt, og vi kan også mærke vi bliver i bedre humør når vi får noget sødt. Derudover er der også en anden udfordring der gør vi har svært ved at sige nej tak til de søde julegodter. Mange af os spiser ikke mad nok i løbet af dagen, og derfor er vores sukkertrang støt stigende.

Men hvordan kan du så gå gennem december uden at tage på?

Det er svært helt at undgå de lækkerier vi tilbydes rundt omkring, og mange føler sig presset til at spise noget for ikke at få en masse kommentarer om man er på slankekur m.m. Med ved du hvad, det behøver du heller ikke. For du kan faktisk godt spise lækkerier hér i julemåneden. Bare du er opmærksom på hvad du spiser og hvornår 🙂 Mere om det om lidt.

Corona som fylder alt for meget for tiden, har sat en stopper for en del af de jule arrangementer vi skulle have været til. Det giver selvfølgelig den fordel at vi så ikke bliver tilbudt så mange julegodter. Men helt undgå det er ikke let, og samtidig vil vi gerne hygge med den nærmeste familie, så noget lækkert ryger der jo nok indenbords. Med hvad gør du så, dig som er i gang med det vægttab og ikke ønsker at tage på hen over denne måned.

Disse små fif kan hjælpe dig:

Inden du skal hygge med familien/venner, så sørg for at have spist 1-2 hovedmåltider, og evt. et mellemmåltid. Så er appetitten ikke så stor, og sukkertrang bliver derfor mindre. Og derved lettere at undgå at spise for meget julegodter.

Et andet fif er at du øve dig at være mere bevidst om hvad du putter i munden, og vælge med omhu det du bedst kan lide, så nydelsen bliver større. Så bliver vores hjerne også mere tilfreds med mindre mængder.

Fokusér på at spise langsomt, og smage grundigt på maden eller lækkerierne. Tag dig god tid.

En anden mulighed er selvfølgelig også at få en kostvejleder til at hjælpe dig med at styre trangen til det søde. Ved hjælp af kostvejledning eller en kostplan.

Hvad kan en kostvejleder hjælpe dig med?

Som certificeret kostvejleder kan jeg:

– Hjælpe dig i gang med dit vægttab.

– Komme med inspiration til nye lækre og sunde madretter.

– Udarbejde en kostplan til dig som sætter gang i dit vægttab.

– Give dig redskaber til du kan holde dit vægttab, når du ikke længere er forløb hos mig.

– Løbende støtte, vejlede dig i forløbet, og komme med små justeringer der sikre dig vægttab.

Vil du vide mere så send mig en mail ved trykke på hér.

Du kan også læse mere om hvad Styrk Din Trivsel er hér

0
0
0