Kategorier
Blogindlæg

Foodprepping.

Hvad er foodprepping egentlig for noget. Ikke umiddelbart et ord vi lærte da jeg lærte engelsk :D. Måske fordi det er slang for preparation som betyder forberedelse. Så foodprepping betyder altså at forberede vores mad.

Er foodprepping godt?

Hvis ja hvorfor?

Hvordan kan foodprepping hjælpe dig når du gerne vil leve sundere og måske også tabe dig?

Det vil jeg forklare det i dette indlæg 🙂

Jeg synes foodprepping er super godt, for mig har det disse fordele:

  • Det sparer tid, som jeg kan bruge på andre dejlige ting.
  • Det er på sigt mere økonomisk.
  • Det gør det lettere at træffe nogle sundere valg i hverdagen.
  • Giver mindre madspild.
  • Gør jeg tænker mere over hvad jeg gerne vil spise den kommende.

Hvordan kan det spare tid tænker du måske? Det kan det, fordi jeg ikke skal bruge tid hver eneste dag på at snitte, hakke, koge og stege m.m. Hvis jeg sætter tid af en søndag formiddag, hvor jeg skræller, snitter og hakker grøntsager til de næste 3-5 dage og putter det i bokse, og så på køl. Det samme kan jeg gøre i forhold til kød, f.eks.. at koge og pille en kylling, gør det lettere for mig at tilberede en lækkert frokost med kylling med tilhørende salat.

Jeg skal altså ikke bruge tid på planlægning eller forberedelse når jeg kommer hjem fra arbejde de kommende dage. Jeg kan bare snuppe det jeg skal bruge til min mad i boksene, og mixe det som jeg har lyst til. Det gør det også meget lettere for mig at træffe sundere valg, end hvis jeg hele tiden skal finde på mad, og bruge tid på indkøb og madlavning.

Jo mere jeg kan lave i forvejen, jo lettere gør jeg det for mig selv. Det gælder både med mine grøntsager, dressinger/marinader, mine mellemmåltider, kødet til mine frokost osv.

På sigt giver det også en bedre økonomi, da jeg kun køber det jeg skal bruge og slipper (forhåbentlig) for en masse ekstra ture til supermarkedet 😉 Prepping giver mindre madspild, fordi jeg med tiden bliver bedre til at bruge alt det mad jeg har gjort klar, hvor jeg tidligere ofte smed mad ud jeg ikke fik brugt alligevel. Du kan sikkert nikke genkendende til det. Det er lettere at få brugt det hele, når det “bare” ligger klar til brug i køleskabet.

Hvordan kommer du så i gang med foodprepping?

Start med at lave en madplan for de kommende dage eller kommende uge, både til frokost og aftensmad samt mellemmåltider. Få købt ind og sæt tid af 1-2 timer, i weekenden, og 1 time i løbet af ugen, til at forberede så meget af den mad og det tilbehør du kan. Så har du et super udgangspunkt for en sundere livsstil, og sundere madvalg. Sørg for at have nogle gode bokse til at opbevare maden i, både til køleskabet og til fryseren. Der findes i mange boghandlere, eller andre butikker Madplaner som du kan bruge. Du skal bare fylde den ud 😉

Rigtig god fornøjelse 😉

p.s. billedet har jeg fået lov til at låne af en af mine skønne kunder, som er super dygtig til foodprepping! 😉

Synes du stadig det kan virke uoverskueligt, så kan en kostplan hjælpe dig. Jeg kan som kostevejleder hjælpe dig med at udarbejde en kostplan som passer lige netop dig. Kontakt mig for at høre mere, eller booke en uforpligtende samtale. Klik herunder.

0
0
0