Kategorier
Blogindlæg

Den store kage udfordring

Åh nej tænker du måske, den store kage udfordring. Skal det nu til at handle om lækre kageopskrifter eller hvordan du bliver den bedste til at bage kager. Handler denne side ikke om sund livsstil, kostvejledning og vægttab? Jo det er helt rigtigt. Og dette indlæg handler ikke om kageopskrifter. Bare rolig, det vil jeg lade andre om 😊

Nej dette indlæg handler godt nok om kage, men mere om udfordringen at sige nej tak, til kage. Det være sig på jobbet, hos venner og bekendte, eller sammen med familien.

Vi danskere er kendt for vores “hygge” Hygge består ofte af noget spiseligt.

Og rundt i det meste af Danmark, er der stort set altid en anledning til vi lige skal have kage. På arbejdet, og på kurser, i sociale sammenhænge, så er kage ofte fast punkt på programmet. Du har sikkert også siddet på et kursus, hvor næsten alle sidder og venter på hvornår der mon kommer kage på bordet.

Der er ligefrem opstået en kage-kultur rigtig mange steder, hvor alt skal fejres med kage. Ferie kage, fredags kage, onsdags snegl, fødselsdagskage, kage til møder, kage fordi vi skal hygge os, osv.

Flere af mine kunder fortæller at de oplever det svært og meget udfordrende at sige nej tak til kage. Ikke fordi de ikke må spise det i deres vægttabsforløb. Men fordi de prioriterer hvornår de vil nyde kage og andet sødet. Særligt oplever de, at det ikke altid bliver respekteret at de siger nej tak, nogle bliver ligefrem mødt med kommentarer som:

  • Er du på kur?
  • Åh kom nu et stykke kage feder da ikke.
  • Det feder ikke før i morgen.
  • Du er også så kedelig.
  • Når jeg kan spise et stykke kage, så kan du da også

Det gør det ikke lettere for den enkelte at sige nej tak. Flere føler sig presset til at tage et stykke kage, selv om de måske egentlig ikke har lyst.

Måske du også kan nikke genkendende til ovenstående??

Hvad kan du gøre.

Der findes flere muligheder. En mulighed er prøv at forklare kolleger, venner og familie hvorfor du siger nej tak. At du faktisk er i gang med at ændre dine kostvaner og derfor prioriterer hvornår du vil spise kage.

En anden mulighed kan være at spørge om de har noget frugt og nødder i stedet, da du ikke bryder dig så meget om kage.

En mere direkte måde er at konfrontere kommentarerne med at du faktisk bliver ked af de kommer med dem. Og at du føler dig presset til at sige ja, når du helst ikke vil. Så bede dem stoppe med at kommentere du siger nej tak.

Jeg har flere gange oplevet, at de ovenstående muligheder bliver mødt meget positivt. Flere gange har jeg faktisk oplevet at kolleger, venner og familie faktisk accepterer et nej tak, og endda vælger at servere sundere alternativer næste gang. Som de faktisk også synes er mere lækkert.

Faktisk har jeg flere gange oplevet, at kommer der frugt, nødder og grønt på bordet, bliver det lige så godt modtaget som kage 😉

Så næste gang du møder den store kage udfordring, så fortæl hvorfor du siger nej tak, Så er du måske medvirkende til, at der fremover kommer sundere alternativer på bordet!

Og husk det er også ok at sige ja tak til kage 😉 “Det skal være sjovt og nemt at leve sundt”

Og det kan man også godt selvom man siger ja tak til kage, ind i mellem 🙂

Har du brug for hjælp til en sundere livsstil, og vil du gerne tabe dig, så klik på knappen herunder, og book en uforpligtende samtale med mig.

0
0
0