Kategorier
Blogindlæg

Den bedste slankekur!

Dette indlæg handler om den bedste slankekur der findes, den kur der en gang for alle fjerner de overskydende kiloer! Fantastisk ikke?

Nu skal du bare høre hvad den bedste slankekur går ud på:

Drop slankekuren!

Ja jeg mener det faktisk: drop slankekure én gang for alle, og gør noget andet for at opnå det vægttab du har gået og drømt om i lang tid. Hvad du skal gøre i stedet kommer jeg ind på om lidt.

Lyder det for godt til at være sandt at du bare skal droppe slankekuren??

Men det er faktisk rigtigt, Hvis du virkelig gerne vil tabe dig og opnår et holdbart vægttab, så er slankekure ikke vejen.

Det er dog rigtigt at en slankekur kan give dig et forholdsvist hurtigt vægttab. Udfordringen er bare, det er sjældent let at følge en kur i længere tid. Enten så skal vi undvære noget af det mad vi elsker mest. Eller vi skal spise noget mad, som vi ikke bryder os om. Det gør at vi efter noget tid dropper kuren og spiser som vi gjorde før vi gik på kur. Og det er ofte inden du har tabt dig de ønskede kilo. Så dropper du ofte kuren, og tager på igen. Kan du genkende dig selv i det hér?

Hvis du nu skal være helt ærlig….

Har du ikke prøvet mindst 1 slankekur, som lover hurtigt vægttab – tab 5 kg på 5 dage, eller har forsøgt dig med andre restriktive kure. Det er du helt sikkert ikke alene om. Mange af os håber, at hvis vi nu går på slankekur, så smider vi lige de første 5 kg, som vi tror der skal til for at starte på en sundere livsstil. Fordi vi vil så gerne se resultater her og nu.

Alle har nok prøvet at starte en kur lige efter nytår.

Nyt år = Ny livsstil = Vægttab.

Men hånden på hjertet og ærligt talt, har vi så mere overskud til at gå i gang og lykkes med vores vægttab lige efter nytår, end som på andre tidspunkter af året??

Nej faktisk ikke.

Vi forsøger bare at narre os selv til at vi bare lige skal vente på at vi har tid og overskud til at gå i gang med den sunde livsstil.

Hvornår er det bedste tidspunkt at tabe sig?

Ja spørger du mig, så findes det bedste tidspunkt ikke.

Som Morten Elsøe skriver i en artikel på DR:

Vi venter hele tiden på at vi har tid og overskud til det. Vi bruger kalenderen til at kigge efter det gode tidspunkt. Derfor siger vi til os selv, at vi gør det på mandag, til den første i næste måned, eller lige efter nytår. Men det er en form for selvbedrag, for når datoen kommer, har vi sandsynligvis stadig lige så lidt overskud”

Morten Elsøe

Jeg er fuldstændig enig med ham. Vi har stort set altid en undskyldning for at udskyde vores start på slankekuren. Og der er altid lige en fødselsdag eller fest der skal overstås inden vi går i gang. Det handler mere om at vi prøve at bilde os selv ind at det rigtig tidspunkt kommer, hvor vi lykkes med vores vægttab.

Alligevel forsøger vi den ene kur efter den anden. Vi hopper til og fra, og håber at pludselig finder vi den kur der giver os det ønskede resultat.

Faktisk er slankekure hårde og enormt stressende, både for hjerne og krop. Vores krop har faktisk slet ikke godt af at være på slankekur, den bliver stresset. I værste fald begynder den at holde på det overskydende fedt, og æder af din muskelmasse i stedet. Hvilket gør du vil opleve du bliver træt, mangler energi og humøret er heller ikke i top.

Prøv noget nyt

Erkend at der ikke findes den bedste slankekur! Drop slankekure som alligevel ikke virker og gør noget andet.

Vi ved alle at det kræver kalorieunderskud at tabe sig. Men dét mange går fejl af, er at vi må ikke få et for stort kalorieunderskud, da kroppen så holder på fedtet. Og så opnår vi ikke det vægttab vi går og drømmer om.

Prøv at fokuser på at få mad som du har lyst til at spise. Giv dig tid til at nyde maden, og prøv at lave mad som samtidig er sund. Drop at dele din mad op i en sundt/usundt, fedende/slankende. Og accepter når du nogle gange overspiser.

Jeg vil bede dig om, det næste stykke tid at mærke efter når du er sulten, hvad enten det er sulten efter mad eller slik/kage/chips. Er det reel sult, eller måske behov for noget at have mellem fingrene eller fordi du keder dig? Er det behov for at have noget mellem fingrene? Så kan du måske prøve at lave håndarbejde, læse en bog, eller tage en bold og trille med den eller noget helt andet. Eller prøv at gå en kort tur og se om sulten stadig er er der når du kommer tilbage.

Som kostvejleder hjælper jeg dagligt både kvinder, mænd og børn med deres vægttab. Og jeg kan også hjælpe dig 🙂

Kontakt mig hvis du vil høre mere, eller booke en uforpligtende samtale.

0
0
0