Chokoladekage

Chokoladekage

Næsten alle elsker chokoladekage eller hvad? Jeg gør og det gør min mand og 3 børn også. Jeg har desværre ikke selv fundet på denne opskrift, men fandt den i en bog jeg købte forleden, skrevet af trioen fra Sundt&Sjovt. De har det som jeg, det må gerne være lækkert, nem og sjovt at leve sundt!

Denne chokoladekage uden mel er for mig en drøm, da den netop ikke indeholder noget mel, altså glutenfri og sukker. Så jeg kan nyde den uden at blive oppustet, og stadig holde fast i den sunde livsstil. Og så smager den super dejligt.

Hvert stykke indeholder ca. 85 kcal og 0,9 g fedt 😉 Hvis du får 12 stykker af den. Hele kagen indeholder 1020 kcal, så kan du regne ud hvad hvert stykke giver afhængig af hvor mange stykker du får 😉

Og for det ikke skal være løgn er den super nem at lave.

Til 1 chokoladekage skal du bruge:
  • 300 g banan
  • 30 g rigtig kakao
  • 80 g havregryn finvalsede
  • 2 æg
  • 30 g honning
  • 1-2 tsk. bagepulver

Find din blender eller foodprocessor frem, og tilsæt alle ingredienserne. Blend det hele sammen, indtil dejen er blandet godt.

Finde en bageform frem, jeg brugte en på 18*27, og fik 12 fine stykker chokoladekage. Bruger du en anden er det også fint. Du skal bare være opmærksom på hvor mange stykker du får af portionen. Det kan ændre næringsindholdet, altså hvor mange kcal der er i hvert stykke.

Bag kagen i ca. 25 minutter ved 200 grader. Lad kagen køle af, og nyd den til din eftermiddags kaffe/te eller når du bare lige har lyst til lidt sødt 😉

Har du lyst til at prøve flere af mine opskrifter, så kan du finde flere hér

Jeg har de sidste år hjulpet mange med deres vægttab. Jeg kan måske også hjælpe dig?

Vil du vide mere om kostvejledning, og hvad jeg tilbyder, så send mig en mail ved at klikke hér