Kategorier
Blogindlæg

Alene om dit vægttab?

Er du alene om dit vægttab?

Eller

Føler du dig alene om dit vægttab?

Det kan være svært at starte en sundere livsstil. Og det kan være svært at tabe sig. Nogle gange føles det måske mere svært, hvis man også oplever at man er alene om det.

Det kan være svært at

  • At holde fast i de sunde vaner.
  • At stå i mod alle de fristelser man bliver tilbudt, eks. når man er ude til sociale arrangementer, kan også være svært.
  • At føle sig alene om at holde fast i de gode vaner.
  • At sige nej tak fordi man gerne vil tabe sig.

Måske er du den eneste i familien der gerne vil tabe sig, eller den eneste der er overvægtig i familien. De andre i familien kan (måske) spise stort set alt, og stadig være slanke. Eller de ønsker ikke at være en del af dit vægttab.

Virker det af det ovenstående bekendt???

Det kan også virke uoverskueligt at stå alene med et vægttab, for de kure man tidligere har været på, er fyldt med en masse mad man ikke er vant til at spise. Så der skal også bruges ekstra tid på indkøb og tilberedning m.m.

Med hensyn til det at føle sig alene med sit ønskede vægttab, er ikke noget du er alene om at opleve. Flere af mine kunder fortæller at deres familier gerne vil støtte dem, men da de ikke skal tabe sig, får de ikke den støtte som de følger de har brug for.

Og hvad angår kure, som virker alt for uoverskuelige, det er der heldigvis råd for. Læs mere i dette indlæg

Hvad kan du gøre:

Noget der kan hjælpe dig er; find først ud af hvad der kan hjælpe dig i dit vægttabsprojekt. Er det en kostplan, eller en app der kan hjælpe dig med at tælle kcal? Eller måske noget helt tredje. Find derefter ud af hvem kan hjælpe dig med dit vægttab. Hvem er det der kan hjælpe og støtte dig med at holde fast i den sunde livsstil?

Har du en partner kan han/hun hjælpe dig. Også selvom din partner måske ikke skal tabe sig. At gøre det til et fælles projekt, kan i den grad hjælpe dig.

I hverdagen kan han/hun støtte dig, ved eks. at tage med dig ud og gå nogle dejlige ture. Måske træne sammen. Sammen kan i aftale ugens måltider, og aftale hvilke “usunde” madvarer der er okay at have i huset og hvilke der ikke skal være i huset, til at friste dig.

Er du single?

Så prøv at kigge omkring dig, i din familie, på dine venner måske dine kolleger. Er der hér nogle der kunne være en mulig vægttabs makker? Hvis der er, så team op med dem.

Lav aftaler om hvordan i sammen kan støtte og hjælpe hinanden med at tabe jer. En mulighed kan være at spise sammen i frokostpauser. I kan hver især medbringe sund mad til fælles spisning og nydelse. Måske gå en tur efter frokost, hvis arbejdet tillader det. Eller efter arbejde.

At være fælles om at leve sundt og tabe sig, giver på sigt større chance for success. Det betyder meget at have nogle at støtte sig til, i kan motivere hinanden.

Hvis der ikke er noget af de ovenstående muligheder der passer til dig, kan en kostvejleder også være en mulighed. En kostvejleder kan hjælpe dig med at få lagt en plan der passer lige til dig og dit liv. Hos Styrk Din Trivsel hjælper jeg hver dag mange mænd og kvinder med at tabe sig. Og som mit motto siger:

Det skal være sjovt og nemt at leve sundt!

Og tro mig det kan godt lade sig gøre at tabe sig og samtidig have det sjovt og kunne nyde livet.

Vil du vide mere, er du meget velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale, for at finde ud af om jeg er den der skal hjælpe dig.

0
0
0