Veggie suppe med fetaost

Veggie suppe med fetaost

Til 4 personer:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 æble
  • ½ chili (kan udelades)
  • 2 dl. røde linser
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. oregano
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 6 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • 1 dl fløde
  • salt og peber.
  • 1 fuldkornsflute
  • 100 g. fetaost.

Løg og hvidløg pilles og skæres i store stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i store stykker. Æble skæres i stykker, fjern kernehuset. Hak chili i stykker.

Skyl linserne under koldt vand, indtil vandet er ser rent ud.

Tag en større gryde og hæld olie i, tænd for middel varme. Tilsæt løgene og chili, lade det stege mens du rører rundt i 2 minutter. Tilsæt derefter gulerødder, æble, og krydderierne i, steg i yderligere 2 minutter.

Tilsæt linserne, de hakkede tomater, vand og bouillonterning. Bring suppen i kog, og skru derefter ned og lad det simre i 30 minutter. Rør undervejs for at undgå suppen brænder på.

Tilsæt efter de 30 minutter, 1 dl fløde. Blend suppen til den har den ønskede konsistens.

Serveres med smuldret fetaost over og spis gerne et grov flute til.