Vægten

Vægten

februar 19, 2020 0 Af admin

Vægten, de fleste af os har én derhjemme. Og vi elsker eller hader at stige på den. Nogle gør det hver dag 😉 Andre en gang om ugen, andre igen gør det én gang om måneden 😊 Og så er det sørme også nogle der stort set aldrig gør det….

Ja den kære badevægt, den som de fleste af os har stående på badeværelset, det “kære” apparat som vækker mange følelser i os. Glæde hos nogle, skræk og angst hos andre, skyldfølelse, vrede, ked af det….osv…. Jeg har altid selv hadet at hoppe på badevægten, men når den nu stod dér, så burde jeg jo gøre det, så jeg kunne se om jeg havde tabt mig eller taget på.

Havde jeg tabt mig var det en sand fornøjelse. Men ofte var det sjældent en god oplevelse, når vægten var steget. Lige meget om det var 100 g eller 1 kg.

Hvad fortæller din vægt egentlig?

Faktisk kan vægten kun fortælle dig hvor meget/lidt du vejer i kg.

MEN….

Den fortæller intet om:

– din muskelmasse
– hvor meget væske du har i kroppen
– dit konditions niveau
– dit energi niveau
– din styrke
– din selvtillid
– dine succes oplevelser
– din glæde

Kunne det ikke være rart at slippe for den måske negative oplevelse det er at hoppe på vægten derhjemme? Har du tænkt over hvordan du vil have det hvis du ikke havde en vægt i dit hjem???

Hvad kan du gøre?

Så gør dig selv den tjeneste, gem din badevægt helt væk eller giv den væk.

Og prøv i stedet at øve dig på, at have øget fokus på din kost i løbet af dagen, og mærk efter hvordan du har det, uanset hvad din vægt er. Eventuelt få indarbejdet lidt motion i løbet af ugen.

Tro mig, det vil give dig større glæde for hver dag der går hvor din badevægt ikke gør dig frustreret. Jeg smed selv min vægt ud for en del år siden, og det var en lettelse ikke at kigge på den hver morgen når jeg var på badeværelset, og jeg kunne fokusere på at få indarbejdet nogle sundere vaner i mit liv.

Jeg beder ofte mine klienter om at gemme badevægten væk, da den ofte skaber mere forvirring, vrede og bekymring end glæde.

Har du brug for hjælp til at få styr på din kost og motion, så send mig en mail, for at høre mere om hvad jeg kan hjælpe dig med. Så du kan komme i gang med en sundere livsstil. Vil du læse mere om hvad jeg som kostvejleder kan hjælpe dig med så læs mere hér 😉

For flere blogindlæg om kostvejledning og vægt læs mere hér