Laks med spicy guacamole

Laks med spicy guacamole

Lækker frokost ret: laks med spicy guacamole til!

Opskrift til 1 person:

  • 1 laksefilet med skind
  • ½ avocado (moses eller skæres i mindre stykker)
  • 1/4 agurk skåret i mindre stykker
  • 1 chili uden kerner i skåret i små stykker
  • 2 spsk. græsk yoghurt/creme fraiche
  • ½ tsk. nigellafrø
  • ½ tsk. spidskommen
  • saft af ½ citron/lime
  • 15 g valnødder

Denne opskrift med laks og spicy guacamole kan bruges både som frokostret, og en let aftensmad.

Smør olie på skindsiden af laksen og krydre med salt og peber. Steg fileten først med skindsiden nedad, i ca. 7 minutter. Vend forsigtigt og steg videre i ca. 3-4 minutter, så den er gennemstegt.

Mens laks steger færdig, laver du guacamolen.

Bland avocado, agurk, ½ chili, den græske yoghurt, nigella frø og spidskommen. Tilsæt citronsaft og bland godt. Du kan eventuelt mose avocadoen lidt, for at få en mere cremet guacamole.

Tjek laksen om den er gennemstegt, ved at skære forsigtigt i midten. Anret laksen på en tallerken sammen med den skønne guacamole.

Server guacamolen sammen med den stegte laks. Drys hakkede valnødder over. Se billedet som inspiration

Hvis du ønsker det, kan du også vælge at spise et stykke groft brød til. Og måske en smule smør 😉

Velbekomme.