Klatkager med hytteost og gulerødder

Klatkager med hytteost og gulerødder

Her får du opskriften på fantastiske lækre proteinrige klatkager med hytteost og gulerødder. Eller pandekage kan man også kalde dem. Er du ny i forhold til at spise hytteost, er det hér en super måde at introducere smagen. Særligt fordi hytteost bliver blendet og derfor ikke kan ses 😉

Disse klatkager med hytteost og gulerødder smager himmelsk godt, og er et godt alternativ til din morgenmad.

1 portion:

  • 2 æg
  • 2 spsk. hytteost
  • 4 spsk. havregryn
  • 2 dl. gulerødder (2 pænt store)
  • knivspids salt
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. bagepulver

Start med at rive gulerødderne, groft eller fint. Det gør ikke så meget, da de skal blendes sammen med resten af ingredienserne.

Find en skål frem, og hæld resten af ingredienserne sammen. Og brug en stavblender til at lave en jævn dej. Har du en blender, kan den også fint bruges. Når dejen er blendet godt sammen skal den hvile i 10 minutter.

Find i mellemtiden en god stegepande frem, og hæld en lille smule olie på.

Varm panden op til middelvarme. Når panden er varm nok, øser du dejen på panden, til ønskede størrelse klatkage/pandekage. Lad dem stege lidt, og vend derefter forsigtigt, og steg dem færdige.

Lad dem eventuelt dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Server disse skønne klatkager med hytteost og gulerødder på en tallerken. Du kan spise dem som de er, eller bruge dem som et stykke brød med pålæg på. Skal det være ekstra lækkert kan du hælde lidt akaciehonning over, og evt. drysse lidt nødder over.

Velbekomme 🙂

Ønsker du flere lækre opskrifter, så kan du kigge hér

Vil du vide mere om Styrk Din Trivsel, og kostforløb kan du læse mere her