Gratineret farsfad med tomater

Gratineret farsfad med tomater

Til 4 personer:

Til fars:

  • ½ dl. rasp
  • 1½ dl. mælk
  • 1 lille løg hakket
  • 1 tsk. salt og peber
  • 500 g hakket kød (frit valg dog max. 10% fedt)

Tomatsovs:

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Gratiering:

  • 2 skiver grovbrød/bolle
  • 25 g. blødt smør
  • 3 spsk. hakket persille
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk chili

Rasp udblødes i mælken. Rør kødet til fars med den udblødte rasp og løg, smag til med salt og peber. Kødet lægges i en cirkel langs kanten i et tærtefad. De hakkede tomater blandes med hvidløg, salt og peber, og hældes i midten af fadet. Brødkrummerne smuldres med det bløde smør, persille og krydderierne. og drysser over kødet.

Sættes i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader.

Serveres med en lækker salat med kål, gulerødder!